Author: Estefania
•12:03
Bé, doncs avui, penúltim dia de l'any, toca despedir-me del bloc. Despres de 4 mesos treballant amb ell, s'ha de dir, que desde que vaig començar fins ara, he aprés moltíssimes coses. Hi ha hagut una gran evolució desde que vaig començar fins ara.
Quan vam començar l'assignatura de Gitic i ens van dir que havíem de fer un bloc, jo quasi que ni sabia el que era, n'havia vist alguns, però fins que no ho vaig veure amb els meus propis ulls no hi vaig caure. Jo havia fet ús de fotologs, tweenty, i webs d'aquestes, però mai d'un bloc. Així doncs, dir que començar va ser bastant difícil, però mica en mica, m'he anat ensortint.Així doncs, fent un anàlisis desde el començament fins ara, s'ha de dir, que hi ha hagut un canvi gran. Les primeres entrades no sabia mai com començar i sempre em quedaven curtetes. I eren molt simples, no afegia links, imatges potser alguna però no gaires, i era tot molt tancat. Però a mesura que passaven els dies i jo m'anava endinçánt més en aquest món dels blocs, i tafanejava d'altres, observava, mirava, és a dir, i dedicava temps, m'anaven venint idees, i aleshores ja vaig començar a seguir un tipus d'estructura alhora de fer una entrada, posar més imatges, canvis de colors de la lletra, negretes, cursiva, i tot aquests tipus de coses que fan que alegrin més la vista a tot un paràgraf de paraules.He intentat ser constant, amb això no vull dir que hagi fet entrades cada dia desde que vaig començar, sinó que com a mínim un parell per setmana. Al principi, m'hi posava ben poc amb el bloc com ja he dit anteriorment, de fet, un dels motius era perquè perdia molt de temps, em podia estar perfectament 2 hores per fer una simple entrada, i com entendreu el temps no corresponia amb el resultat, i així doncs, ho deixava una mica de banda.


Bé, i ara m'agradaria ressaltar dues de les que crec que són les més significatives del bloc.
La primera és la de la titulada Activitat 6: Visita a l'espai educatiu d'una entitat o exposició d'interès públic. Suposo que us haureu quedat sobtats, ja que aquesta entrada no té res a veure amb les TIC, però darrere de tota aquesta lletra hi ha contingut relacionat amb aquesta. Crec que és una de les entrades més significatives ja que hi he afegit un vídeo del youtube, i s'ha de dir, quue vaig trigar fins a descobrir que podies copiar i pegar tot el text que hi ha al youtube o a qualsevol altre web que fica Embed i afegir-ho al bloc, cosa que vaig trobar molt interessant, he afegit fotografies, fetes per mi el dia que vaig fer la sortida, i també vaig fer una presentació PowerPoint que vaig utilitzar per fer l'exposició a classe sobre el Museu, i gràcies a la classe tutorial que vam fer un dia sobre les presentacions PowerPoint ara sóc una aficionada a fer-ne, ja que avans, no sabia ni ficar un títol, i no és pas una broma, en realitat a mi la informàtica quan no la se manejar, la odio de tot cor, però si aprenc a utilitzar algun d'aquest serveis moderns i me n'ensurto, ja no hi ha stop! I per últim, a part dels canvis de lletres, de colors, negreta, cursiva vaig afegir un link. Suposo que per aquells que dominen tot aquest temes això és bufar i fer ampolles, però per part meva, que vaig passar de res a ara saber defensar-me, és molt important haver après a utilitzar mínimament el blog. A banda de tot això, promocionar una mica el Museu Molí Paperer i dir que és un museu molt interessant de visitar per als infants i és un centre socioeducatiu que ofereix diverses activitats creatives i innovadores per als infants.
La segona entrada que m'agradaria destacar és la Sessió 6. Educació Mediàtica. Quan vaig fer aquesta entrada vaig llegir diversos articles, i entrades del blog de Gitic i d'altres i vaig aprendre molts continguts que avans desconeixia. Jo no era pas conscient de la importància que tenia l'Educació mediàtica i el tema de l'alfabetització mediàtica entre d'altres. I vaig fer una petita síntesis, com podeu veure, i vaig reflexionar bastant sobre el tema. A més a més, vaig fer l'anàlisis d'un anunci que sempre m'ha agradat molt, i volia ressaltar l'anàlisis que vaig fer ja que vaig quedar ben contenta una vegada el vaig enllestir i hi vaig dedicar temps.
A part d'aquestes dues entrades, dir que penjar el fragment d'àudio em va portar quasi un mes. Mai me n'ensortia, fins que al final, preguntant, i anar provant i provant, ho vaig aconseguir. He tingut altres petites dificultats, però la més destacada de totes, és aquesta, i també la de la presentació de diapositives, tot i que ara, ja domino el tema.
A banda de totes les petites aplicacions que he anat descobrint del bloc, i efectes, i petites cosetes. Cal a dir, que no només he après en l'àmbit d'informàtica, sinó que el dia dia d'haver de redactar textos, fer reflexions, comentar, han fet que em sigues més fàcil redactar. Ja que jo sempre he sigut de "ciències" o "números" digueu-ho com volgueu, i això de fer comentaris de textos, reflexions, no era exactament el meu punt fort, i el dia a dia, ha fet que augmentés la meva capacitat de redacció, cosa que ho valoro molt.
Bé, doncs només dir, que trobo que tenir un bloc és una eina molt útil, tant a nivell personal, com a nivell general, ja que pots aprendre molt de tot allò que tú fas, i allò que descobreixes a partir dels blocs d'altres persones i és un bon metode per interactuar amb els altres. Avui en dia, com podem comprovar, totes aquestes tecnologies estan incluides en l'educació i no només els fanàtics d'internet utilitzen aquests programes, sinó que moltes escoles l'utilitzen per al desenvolupament dels infants pel que fa a la informàtica i per a la seva interacció amb els altres.
Així doncs, us animo a tots a que us creeu un i deixe-ho escrit totes les vivències del dia a dia, ja que en un futur, és molt maco tenir un petit diari sobre allò que fas, ja sigui relacionat amb el treball, els teus hobbies, els teus viatges, etc.
Estefania Mantas


This entry was posted on 12:03 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comentaris: