Author: Estefania
•6:58



PRÀCTICA 1: Triar, enllaçar, descriure i valorar un exemple d'un Projecte Telemàtic

Un projecte telemàtic consisteix a dur a terme unes determinades activitats conjuntament amb altres escoles, i intercanviar-ne els resultats per internet. Amb això es pretén fomentar el treball cooperatiu i la comunicació entre escoles, de manera que als continguts propis de cada àrea s’hi afegeixen uns nous valors: el treball en grup, compartir responsabilitats i informació, aprendre dels altres, respectar opinions i cultures diferents, entre d'altres.

He triat el Projecte telemàtic "Inventa't un conte" que és un projecte de treball cooperatiu al voltant del conte on es fonamenta la imaginació i la creativitat. Està pensat per a nens que cursin cicle infantil, concretament per P-4 i P-5.

"Inventa’t un conte" és un intercanvi entre dues escoles.

Com funciona?

Primer de tot se'ls presenten els 6 personatges del conte i aleshores una escola comença a inventar-se un conte on han d’aparèixer aquests 6 sis personatges que se'ls ha presentat. Tot seguit s'envia per correu electrònic el conte a l’altre escola participant i qquesta en rebre’l ha de continuar el conte allà on l’ha deixat la primera escola. I així succesivament fins que una de les dues escoles posa fi al conte. Durant tot el procediment els nens poden anar afegint dibuixos, i és el mestre qui ha de controlar que el conte tingui introducció, nus i desenllaç.

Clicant a aquest link podeu veure alguns dels contes fets:

http://www.xtec.es/~rginer/inventa/curs00-01/elsconte.htm

Objectius del projecte:

- Fomentar la participació espontània a la classe.
- Començar a aprendre a treballar col·lectivament...
- Treball del llenguatge verbal.
- Treball del llenguatge plàstic.
- Fomentar la imaginació i la creativitat.
- Conèixer el correu electrònic com eina de comunicació.

Per acabar, dir que aquest projecte telemàtic és molt motivador per als nens, no a tots els hi agrada escoltar contes, i haver de crear i imaginar una història nova és una manera molt engrescadora i posivita pel que fa al desenvolupament de la seva ment.


This entry was posted on 6:58 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comentaris: